Hyundai Kona

Opladen

Op zoek naar de meest geschikte laadoplossing voor jouw Hyundai Kona? Wij helpen je snel en veilig op weg!

Laadpaal thuis of op het werk vraagt om goed advies

Wij raden het opladen van je Hyundai Kona via het stopcontact sterk af wegens veiligheidsredenen. Het laadproces vraagt namelijk om veel stroomvoorziening, meer dan je zult denken. Zeker als je jouw Hyundai Kona met meerdere elektrische auto’s tegelijkertijd wilt opladen bij een bedrijfspand. Wij geven je gedegen advies zodat het stroomverbruik binnen de maximale beschikbare stroomcapaciteit blijft en andere bedrijfsprocessen niet verstoord worden. Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ontvang gratis een laadpaal adviesgesprek

Reageer snel via onderstaand aanvraagformulier. Binnen twee werkdagen neemt snelautoladen.nl contact met je op voor een advies op maat.

De laadsnelheid van je Hyundai Kona is afhankelijk van je netwerkaansluiting

Hyundai Kona opladen

1 fase aansluiten (1x35A)

Type laadstationLaadvermogenLaadtijd*LaadsnelheidOns advies
3.7kWh (1-fase, 16A)3.7 kWh20u30min20 km/uLaden duurt lang met dit laadstation
7.4kWh (1-fase, 32A)**7.2 kWh10u30min38 km/uPerfecte laadstation voor jouw auto

3 fase aansluiten (3x25A)

Type laadstationLaadvermogenLaadtijd* LaadsnelheidOns advies
11 kWh (3-fase, 16A)3.7 kWh20u30min20 km/uLaden duurt lang met dit laadstation. De Kona laadt slechts op 1 fase.
Magnum Smart Chager 6kW6 kWh11u50min32 km/uPerfecte laadstation voor jouw auto
Magnum Smart Chager 8kW7,2 kWh10u30min38 km/uPerfecte laadstation voor jouw auto
Setec 10 kW DC lader7.8 kWh10 uur40 km/uPerfecte laadstation voor jouw auto

* De tijdsduur is afhankelijk van verschillende variabelen, zoals de status van de batterij, het vermogen van de batterij en het vermogen en de instellingen van de laadpaal. **Slimmemeter en loadbalancing laadpaal nodig.

Lees hier alles over het verschil tussen een 1 fase en 3 fase aansluiting.

 

Ons advies

 

Thuis 3 fasen aansluiting

Thuis 1 fase aansluiting of Zakelijk laadpunt

zakelijk_snelautoladen

7,4 kWh of 22 kWh

Een laadpaal bij je bedrijfspand biedt klanten en medewerkers extra service. Wij raden je laadpunten van minimaal 7,4 kWh aan en indien mogelijk 22 kWh. Omdat de capaciteit van bedrijfsaansluitingen vaak hoger is dan in thuissituaties, wordt het laadvermogen van je Hyundai maximaal benut. Je hoeft daarbij niet bang te zijn voor ongewenst gebruik van het laadpunt, want je krijgt alleen toegang met een geregistreerde laadpas.

Ontvang gratis een laadpaal adviesgesprek

Reageer snel via onderstaand aanvraagformulier. Binnen twee werkdagen neemt snelautoladen.nl contact met je op voor een advies op maat.

 • Wat is het maximale laadvermogen van een Hyundai Kona?

  Wat is het maximale laadvermogen van een Hyundai Kona?

  Het maximale laadvermogen van een Hyundai Kona is 7,2 kWh of 38 km per uur. Dit vermogen kan worden bereikt met een laadstation vanaf 7,4 kWh. Hiervoor is minimaal een 1-fase aansluiting van 32A nodig. In je thuissituatie en bij een bedrijfspand is er vaak geen verzwaring van je aansluiting nodig. De laadsnelheid die met een laadpunt kan worden behaald, is afhankelijk van je netwerkaansluiting. Een Hyundai Kona kan ook snelladen. Hiervoor ga je naar een speciale snellaadlocatie met snellaadstation van bijvoorbeeld Allego of FastNed. Hier wordt je Hyundai Kona met vermogen van 80kWh DC of 370 km per uur geladen.
 • Opladen

  Opladen

  Wij raden je aan de Hyundai Kona via een laadkabel aan de laadpaal op te laden. Gebruik hiervoor dus niet het reguliere stopcontact. De noodkabel die vaak bij de auto geleverd wordt, is uitsluitend bedoeld om incidenteel je auto mee op te laden, als het echt niet anders kan. Het laden aan de laadpaal gaat bovendien acht keer sneller dan het laden via een regulier stopcontact. Geen eigen oprit? Geen probleem! Heb je geen eigen oprit, dan kun je in de meeste gemeentes in aanmerking komen voor een openbaar oplaadpunt dichtbij je woning. Wil je een oplaadpunt voor jouw Hyundai Kona aanvragen? Kijk dan snel op www.oplaadpuntaanvragen.nl
 • De netwerkaansluiting thuis

  De netwerkaansluiting thuis

  Let op de locatie waar je de elektrische auto gaat laden goed op het type aansluiting. De meeste huizen hebben een 3-fase netaansluiting van 25 ampère, maar er zijn ook nog genoeg huishoudens met een 1-fase aansluiting met 25 of 35 ampère. Een Hyundai Kona is geschikt om op 1 fase te laden. Een 1-fase laadstation maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting en heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3,7kWh. De laadsnelheid is lager dan de 7,2 kWh waarmee de Hyundai Kona maximaal geladen kan worden. Een 1-fase laadstation met een standaard vermogen van 32A bereikt het maximale laadvermogen van 7,4kWh, wat meer dan voldoende is om je Hyundai Kona ’s nachts helemaal op te laden.

Accu

40-64kWh

Stekker

Type 2

Snelladen

80kWh